Disse små bær- og sjokoladebitene er en herlig kombinasjon av sprø hasselnøtter, søte bær og mørk sjokolade. De er enkle å lage og perfekte å ha i kjøleskapet.

Ingredienser (ca. 12-15 biter):

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandler (grovhakket eller blendet til grovt mel)
  • 1 dl hasselnøtter (grovhakket)
  • 1 dl friske eller frysetørkede bær (f.eks. blåbær eller bringebær)
  • 2 ss honning eller lønnesirup
  • 2 ss kokosolje (smeltet)
  • 4 måleskjeer kollagenpulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 100 g mørk sjokolade (min. 70%)

Slik gjør du:

  1. Forbered basen ved å blende eller grovhakke mandler og hasselnøtter.
  2. Bland dem med havregryn, kollagenpulver, vaniljepulver og salt i en bolle.
  3. Smelt kokosolje og honning, hell det over de tørre ingrediensene, og rør godt sammen.
  4. Vend forsiktig inn bærene, slik at de ikke blir most.
  5. Ta små mengder av deigen og rull dem til små avlange eller runde biter.
  6. Legg dem på et bakepapirkledd brett eller skjærefjøl.
  7. Sett dem i kjøleskapet i ca. 30-60 min., slik at de blir faste.
  8. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp hver bit i den smeltede sjokoladen. Legg dem tilbake på bakepapiret.
  9. Sett dem på kjøl til sjokoladen har stivnet.
  10. Oppbevar bitene i en lufttett beholder i kjøleskapet – de holder seg friske i 3-5 dager!

Perfekt som en smakfull snack!