Kollagen

Kollagen kan velges i 90, 60, 45 eller 30 dager.

Collagen

Huden trenger kollagen for å holde seg glatt og ung. Men når du når en viss alder, avtar den naturlige produksjonen av kollagen – og da begynner rynkene å komme. Imidlertid kan kollagenprodukter være til hjelp. Med et kollagentilskudd får du en ekstra boost av proteinet som gjør huden fast og vakker. Men hva er egentlig kollagen, hvor kommer det fra og hva er det beste produktet på markedet? Få svar på alt det og mye mer på denne siden.

Hva er kollagen?

Kort fortalt er kollagen et protein.

Dette proteinet dannes naturlig i kroppen og huden din. Kollagen utgjør faktisk en tredjedel av alle proteiner i kroppen din.

Enkelt sagt er kollagen et protein. Dette proteinet produseres naturlig i kroppen din og huden din. Ja, faktisk utgjør kollagen ikke mindre enn en tredjedel av alle proteiner i kroppen din. Det kalles noen ganger “kroppens lim” og det er en helt spesiell grunn til det. Proteinet er nemlig en slags byggestein som opprettholder bindevevet i huden din. Det gjør også huden din elastisk og spenstig.

Hvor kommer kollagen fra?

Proteinet kan komme fra forskjellige steder. Først og fremst produserer kroppen det selv, som vi har beskrevet ovenfor. Men det finnes også i både kuskinn (storfe) og fiskeskinn (marine).

Det er disse proteinkildene vi bruker når vi lager vårt kollagenpulver. Vårt Classic Collagen inneholder altså proteinet fra storfe, mens vårt Marine Collagen inneholder proteinet fra fisk.

Storfe (kuskinn) er det vanligste kollagenet på det danske markedet. Marint kollagenpulver er derimot av mange kjent som det beste produktet for huden. Hvorvidt dy velger storfe eller marint pulver er imidlertid helt opp til deg.

Hvilket kollagenpulver er best, og hva skal jeg velge?

Det er vanskelig å svare konkret på hvilket kollagenpulver som er best. Du har også noe å si her selv. Foretrekker du for eksempel et smaksnøytralt produkt? Ønsker du en pakke for 30 dager, tre måneder eller kanskje et halvt år? Hvordan ser budsjettet ditt ut og hva forventer du av prisen?

Nedenfor har vi listet opp en liten håndfull fordeler med våre to produkter, Classic og Marine. På denne måten kan du selv avgjøre hvilket kollagenpulver som er best for deg.

Fordeler med Classic Collagen:
 • Er smaksnøytral. Derimot har Marine Collagen en mild smak.
 • Fås til en attraktiv pris.
 • Er et populært produkt blant kunder av akkurat disse grunnene.
Fordeler med Marine Collagen:
 • Den typen kollagen som minner mest om vår egen.
 • Har markedets laveste Da på kun 1500 og bærer mer fuktighet.
 • Ingenting går til spille fordi hele fisken brukes i et økosystem.
 • Er av mange kjent som det beste produktet på kollagenmarkedet.

Slik fungerer kollagen

Vårt Classic Collagen er et kosttilskudd som bidrar til å holde huden din ungdommelig og glatt. Samtidig styrker det immunforsvaret ditt og reduserer trøtthet, fordi vi har tilsatt vitamin-C i produktet. Det er derfor mer enn bare et skjønnhetsprodukt.

Når du inntar pulveret, gir du hudcellene dine en hjelpende hånd med å danne kollagen. På denne måten fyller du på proteinet, som holder huden vakker og glatt. Dette kan være en stor fordel fordi kroppen naturlig produserer mindre kollagen jo eldre du blir. 

"Derfor drikker jeg Kollagen hver dag"

Jeanette Otteson,
mor, atlet og OL-Svømmer

Play Video about Collagen pulver - jeanette ottesen

Slik opptar man kollagen best

Kollagenet løses raskt opp når du heller vann over det. Av samme grunn har vi i Copenhagen Health utviklet mantraet «skjønnhet er noe vi drikker». Mange velger å løse opp kollagenpulveret i et glass vann, en kopp kaffe, te eller lignende. Du kan imidlertid også enkelt strø pulveret over maten din. Men hvordan opptas kollagenet best? I væske eller i mat? Vel, pulveret opptas perfekt uansett, så du kan gjøre det som passer deg best.

Det er imidlertid verdt å være klar over at du får størst effekt ved å huske å ta den anbefalte daglige dosen. Derfor kan det være lurt å inkorporere kollagenpulveret i rutinen din. Du kan for eksempel løse det opp i morgenkaffen eller strø det på kveldsmåltidet. 

Dette er kollagen godt for

Hva gjør kollagen for kroppen og hva hjelper det mot?

 • Kollagen gjør huden din fast og elastisk.
 • Derfor er proteinet også forbundet med vakker og ungdommelig hud.
 • Når du tar kollagenet hjelper du kroppen med å opprettholde elastisiteten i huden.
 • På denne måten blir huden din jevnere og du får færre dype rynker

Men hvorfor skal man ta kollagen i det hele tatt hvis kroppen produserer proteinet selv? Dessverre er det slik at jo eldre du blir, jo mindre kollagen produserer kroppen din naturlig. Fra du er rundt 25 år produserer kroppen din 1-2% mindre kollagen i året. Dette er grunnen til at du får rynker og huden din blir mindre glatt over tid.

Sånn er det hvert fall hvis man lar naturen gå sin gang. Du kan imidlertid gi den en hjelpende hånd ved å innta kollagen på daglig basis. På denne måten får kroppen din et løft, og huden din beholder i større grad sin fasthet og elastisitet. 

Hvor mye kollagen bør jeg innta daglig?

Du bør innta den mengden som er anvist på produktet – generelt bør du alltid følge anvisningene. Velger du vårt Classic-tilskudd, er den anviste dosis en oppmålt mengde (2,5 gram) hver dag. Når du kjøper en bøtte hos oss følger det med en måleskje, slik at du enkelt får i deg riktig mengde. Hvis du ikke ser måleskjeen med en gang, har det nok gjemt seg litt i pulveret.

Sånn produseres kollagenpulver

Vi produserer kollagenpulver av kuskinn og fiskeskinn. Våre produkter er helt fri for tilsetningsstoffer, sukker, stivelse og lignende ingredienser. Våre produkter er 100% rent kollagen med tilsatt oppkvikkende vitamin C.

Vårt Classic-produkt består av:

 • Hydrolysert kollagenpulver (storfe)
 • Kollagenpeptider
 • Vitamin C (L-askorbinsyre)

Vårt Marine-produkt består av:

 • Hydrolysert marine (fisk)
 • Kollagenpulver
 • Kollagenpeptider
 • Vitamin C (L-askorbinsyre)
Så fort virker kollagen

Det ville vært en løgn å si at kosttilskuddet er en quickfix. For å oppnå den beste effekten må du ta proteinet over en lengre periode – kontinuerlig og daglig. Det fungerer best og raskest hvis du følger doseringene som er angitt på produktet.

For å huske den daglige dosen kan det være en god idé å gjøre inntaket til en del av rutinen. Du kan for eksempel starte morgenen med et glass vann med pulveret, eller du kan strø det på kveldsmaten. Du kan forsterke effekten ved å sørge for å spise sunt og variert, sove godt om natten og drikke mye væske.

Kan man dokumentere effekten av kollagen, og virker det?

Hos Copenhagen Health er vi opptatte av å utvikle produkter som er basert på forskning. Heldigvis er ikke dette et problem, siden det er mer enn 181 internasjonale vitenskapelige studier som støtter de fordelaktige egenskapene til proteinet.

Til tross for mange studier er det greit å være klar over at alle er forskjellige, og virkningen kan derfor variere. Vi er selvfølgelig veldig interessert i å lære mer om dette, og vi har derfor også et eget testpanel av danske kvinner. De hjelper oss å studere produktene våre slik at vi kontinuerlig kan finpusse og forbedre dem.

Muligheter for å ta kollagen under graviditet og amming

Hvis du har en baby på vei, er det naturlig å spørre om du kan ta kollagenprodukter under graviditet eller mens du ammer. Her har vi gode nyheter til deg: Gravide og ammende kan helt fint ta kosttilskudd fra Copenhagen Health.

Vi har nemlig produsert produktene våre slik at de er helt frie for tilsetningsstoffer. Både våre Classic-produkter og Marine-produkter inneholder kun 100% rent kollagen (og vitamin C, slik at du får frisk energi). Det er altså verken tilsetningsstoffer, sukker, stivelse eller andre ingredienser i produktene som kan gi ubehagelige bivirkninger.

Det er dog alltid lurt å kontakte legen din dersom du er i tvil om din spesifikke situasjon. Dette gjelder hvis du er gravid eller har andre bekymringer. 

Kjøp kollagenpulver hos Copenhagen Health

Er du på utkikk etter et kosttilskudd bestående av 100% rent kollagen med tilsatt C-vitamin? Da finner du produktet hos Copenhagen Health. Vi er Danmarks første kollagenprodusent, og lidenskapelig opptatt av det fantastiske proteinet.

Vårt største ønske er å hjelpe deg med å oppnå en jevnere hud som du er mer fornøyd med. I den forbindelse er kollagenproteinet helt perfekt fordi det øker hudens spenst og elastisitet. Dette betyr færre dype rynker og et mer ungdommelig utseende. 

Spør du oss, er den raskeste veien til skjønnhet søvn, vann og kollagenprodukter – og vi er her for å hjelpe deg med sistnevnte! Hos oss finner du unike kollagentilskudd, basert på anerkjent forskning og av høyeste kvalitet.